Symposium 2017

Op dinsdag 19 september zal het symposium ‘Na de Troonrede’ plaatsvinden. Tijdens het symposium zal een indrukwekkend panel bestaande Steef Bergakker (trendanalist Robeco), Geert Duysters (hoogeleraar Ondernemerschap en Innovatie), Frens Frijns (CEO Poppodium 013 en Festival WOO HAH) en Lykle de Vries (Blockchain Expert) onder leiding van moderator Danny Mekić met elkaar en met het publiek in discussie gaan over thema’s uit de Miljoennennota.

De hoofdvraag dit jaar luidt: ‘Wat kan de ondernemer doen om met veranderingen om te gaan?’ De ondernemer vraagt zich vaak af wat er concreet gedaan kan worden om op de gepresenteerde veranderingen in te spelen. Deze vraag zal daarom dit jaar centraal staan bij de 34e editie van het symposium. De sprekers zullen zich buigen over de vertaalslag van de Miljoenennota richting het MKB en in beeld proberen te brengen voor welke keuzes en knelpunten de lokale ondernemer komt te staan. U krijgt de mogelijkheid al uw vragen te stellen en in discussie te treden.

PROGRAMMA


13.30 uur Ontvangst Symposium ‘Na de Troonrede’
Foyer Concertzaal – Theaters Tilburg

14.00 uur > Aanvang Symposium ‘Na de Troonrede’
Concertzaal – Theaters Tilburg

15.15 uur > Pauze

16.45 uur > Netwerkborrel
Foyer Concertzaal – Theaters Tilburg

SPREKERS

Geert DuystersGeert Duysters is hoogleraar Ondernemerschap en Innovatie aan de Universiteit van Tilburg. Tevens is hij vice-decaan onderzoek en wetenschappelijk directeur van CentER. Hij is expert op het gebied van strategische samenwerking, corporate venturing en technologische disruptie. Van zijn hand verschenen 7 boeken en meer dan 100 wetenschappelijk artikelen over deze onderwerpen. Naast zijn wetenschappelijke werkzaamheden was hij ook actief als senior manager bij KPMG en als oprichter van 3 internet bedrijven. Hij heeft gewerkt met vele multinationale ondermeningen in, onder andere, China, India en de VS.
Meer over Geert Duysters

Steef BergakkerDe heer Bergakker werkt sinds 1990 bij Robeco. Van 1991 tot 1998 werkte Bergakker bij IRIS, de research joint venture van Robeco en Rabobank, waar hij zich bezig hield met de Europese staal- en kapitaalgoederen sector. In de tien jaren die hierop volgde was Steef hoofd van de IRIS equity research. In 2008 is hij gaan werken bij Robeco International Asset Management. Hierna zette hij zich onder andere in voor het RG Global Industrials fonds, Robeco Infrastrucutre Equities en Hollands Bezit. Tegenwoordig is Steef trendanalist en Senior Portfolio Manager.
> Meer over Steef Bergakker

Frens FrijnsDe heer Frijns is directeur van Poppodium 013 en Festival WOO HAH. Als oprichter en organisator van STRP Festival, het grootste kunst en technologie festival van Europa, is Frijns geen onbekende in de culturele sector. Zo was hij eerder programmamaker bij de Effenaar, Shine Festival directeur, cultuurmakelaar voor de gemeente Eindhoven, projectleider bij Amsterdam Dance Event en mede-initiator van Baltan Laboratories en het 5MinutenMuseum. Daarnaast bekleedt hij diverse nevenfuncties waaronder bestuurslid Stichting Niet Normaal, commissielid Brabant C en lid van de Strategische Adviesraad van de NHTV. Als regionale ondernemer in de culturele sector heeft Frens te maken met zowel de overheid als het regionale MKB.
> Meer over Frens Frijns

Lylke de Vries
Lykle de Vries (1970) loopt al jaren mee in de Nederlandse digitale voorhoede. In 2014 co-creëerde hij een veelbekeken uitlegvideo over Bitcoin en Blockchain. Sindsdien staat hij regelmatig op podia om uit te leggen welke innovaties Blockchain Technologie mogelijk maakt.

Lykle is ook actief op Twitter als @BTCEvangelist en geeft een Blockchain-nieuwsbrief uit .

> Meer over Lykle de Vries

MODERATOR & INTERMEZZO

Danny MekicDanny Mekić is een internetexpert met een passie voor ondernemen. In 2011 richtte hij het consultancybureau New Team op waaraan hij tegenwoordig als directeur nog altijd leiding geeft. In 2008 stond Mekić als jongste zogeheten hoogvlieger in het blad Quote en in 2009 werd hij door het ondernemersblad Sprout uitgeroepen tot meest succesvolle jonge ondernemer van Nederland. Mekić werkt naast zijn directeursfunctie ook nog voor 40 van de 100 grootste organisaties in Nederland. In de periode hiervoor was Danny Mekić vaak te zien in programma’s van de VARA en de VPRO en in 2011 was hij aanwezig als moderator en ‘Leader of Tomorrow’ op het prestigieuze St. Gallen Symposium in Zwitserland.
> Meer over Danny Mekic

Thijs van de MeebergThijs van de Meeberg is cabaretier en tourt met zijn eerste avondvullende voorstelling ‘Er mag gedanst worden’ door het hele land. In februari 2015 won Thijs van de Meeberg overtuigend de jury- en publieksprijs op het Leids Cabaret Festival met zijn voorstelling ‘Vleesgeworden’. Deze voorstellingen ontwikkelde hij aan de Koningstheateracademie in ’s-Hertogenbosch waar hij in 2014 afstudeerde.

NRC Handelsblad: ‘Scherp en origineel, een echt talent’
> Meer over Thijs van de Meeberg